Що таке ковролін?

Что такое ковролин?
9 Березня 2016
  •  
  •  4913

 Ковролін - ткане або тафтингове текстильне покриття для підлоги. Ковролін знаходить застосування всюди - в офісах, в адміністративних приміщеннях, в готелях, ресторанах, ігрових клубах. Даний матеріал дуже зручне покриття для підлоги.
Килимове покриття пом'якшує ходьбу, знижує рівень шуму в приміщенні, затримує пил на поверхні підлоги. Ковролін прийнято розрізняти за кількома ознаками. Перший з них - область застосування. Це може бути побутова сфера застосування. Або комерційна зона - офіси, розважальні заклади. По класу зносостійкості, ковролін, як і лінолеум прийнято розрізняти на комерційний і напівкомерційний, а також побутовий.
Найслабшим килимовим покриттям по зносостійкості є побутовий ковролін, за ним йде напівкомерційний ковролін, і найбільш зносостійким буде комерційний (контрактний) ковролін. Ще одна відмінність килимового покриття - матеріал з якого він виготовлений. Сучасні килимові покриття виробляються з поліаміду, на сьогодні найбільш зносостійкого і функціонального матеріалу.
Більш застарілим матеріалом для виробництва ковроліну є поліпропілен. На сьогодні поліпропілен не є матеріалом, відповідним пожежним нормам. Крім того, поліпропілен значною мірою програє поліаміду в функціональності. Нитка поліаміду більш еластична, що не просочується забруднювачем, не вигоряє на сонці.
І в разі, якщо вам необхідно купити ковролін якісний офісний або просто комерційний ковролін на три-п'ять років, найкраще зупинитися на покритті з поліаміду.