Чим мити світлий лінолеум?

Чем мыть светлый линолеум?
7 Березня 2018
  •  
  •  10240
Рубрика:Лінолеум

До цього дня лінолеум є одним з найпопулярніших підлогових покриттів в сучасному інтер'єрі. Лідируючі позиції цей матеріал займає завдяки цілому ряду переваг: міцність, естетика, зносостійкість, довговічність і простота догляду. Про останній перевагу і піде мова в статті. Хоч технологія догляду за лінолеумом дійсно досить проста, вона все ж має деякі нюанси і особливості, особливо якщо справа стосується світлих відтінків цього матеріалу.

Білий і світлий лінолеум - частий вибір покупців, такі забарвлення візуально розширюють простір приміщення і виглядають дуже презентабельно. Він відмінно виглядає у вітальні, в коридорі, на кухні та інших кімнатах. Однак будь-яка пляма або інший дефект на такому покритті більш помітний. Саме тому світлий лінолеум набагато частіше вимагає миття і чищення, ніж моделі темних тонів.

Чим і як мити світлий лінолеум - основні правила

Спочатку білий лінолеум потрібно обробити спеціальною емульсією, а краще напиленням полімеру, це допоможе захистити його від контактних ушкоджень і забруднень. Надалі, як правило, для миття лінолеуму ідеальним варіантом є звичайна вода з додаванням мила. У підсумку виходить простий мильний розчин, який легко освіжає поверхню і справляється з невеликими забрудненнями.

Однак, іноді ситуація набагато серйозніше і бруд, засохлі плями та інші забруднення просто так не вивести. У такому випадку потрібно використовувати спеціальні засоби для очищення побутового лінолеуму, які можна купити в магазині побутової хімії. Важливо застосовувати засоби, призначені саме для цього матеріалу, оскільки аналоги для ламінату, паркету та інших покриттів можуть абсолютно не підійти і пошкодити лінолеум.

Практичні поради для господині

  1. Не варто додавати в миючий склад господарське мило або пральний порошок, після миття можуть утворитися білі розводи і смуги.
  2. Не можна використовувати для чищення світлого лінолеуму відбілюючі і абразивні засоби, розчинники, агресивні хімічні склади.
  3. Не можна змішувати кілька різних засобів для миття, вони можуть вступити в протидію один з одним, що негативно відіб'ється на результаті або самому покритті.
  4. Для видалення складних плям від фломастерів або маркерів, кави, чаю, слід використовувати бензин, скипидар або гас. Настійно рекомендується очищати поверхню, як можна швидше після забруднення.
  5. Для видалення в'їдаються плям від трави, цвілі або іржі можна використовувати сік лимона. Це дешеве народний засіб, яке досить ефективно при даних забрудненнях.
  6. Плями від зеленки та інших фарбувальних складів можна прибрати за допомогою рідини для видалення лаку з нігтів, нанесеної на тампон або звичайну вату. Також можна використовувати 10%-ний розчин аміаку, комфортний спирт, перекис водню або аптечний хлорофиллипт.

Як можна помітити, засобів і способів миття світлого лінолеуму досить багато, тому є з чого вибрати і з чим попрацювати над уже наявними плямами. Але все ж, варто пам'ятати, що запорука чистого і охайного підлогового покриття світлих тонів - це регулярне прибирання та видалення ще свіжих забруднень відразу ж, не чекаючи поки пляма засохне і вбереться в покриття.

У разі, якщо ви все ж вирішили поекспериментувати з вашим лінолеум, для початку виберете невелику ділянку в малопомітній місці, щоб наробити, як відреагує підлогове покриття на ваш експеримент.