Як вибрати лінолеум для кухні?

Как выбрать линолеум для кухни?
21 Грудня 2016
  •  
  •  8210
Рубрика:Лінолеум

Кухня - це саме те приміщення, для якого в якості підлогового покриття ідеально підходить лінолеум. Чому? Все дуже просто. На кухні кожен з нас проводить багато часу, готує їжу, миє посуд. Саме тут встановлено безліч видів різноманітної побутової техніки, в тому числі пральні та посудомийні машини, газові або електричні духовки та інші.

Іншими словами на кухні підлога подається регулярним і досить високим навантаженням, частому забрудненню (і як наслідок вона часто миється). Їй доводиться контактувати з великою кількістю вологи, а також з різною побутовою технікою. Отже, обране вами підлогове покриття повинне:

  • бути в достатній мірі зносостійким;
  • легко і швидко очищатися від різних видів забруднень (в тому числі жиру і масла, плям від продуктів, шерсті домашніх тварин, іншого);
  • бути пристосованим до контакту з побутовою технікою;
  • відрізнятися гарним зовнішнім виглядом і гармоніювати з інтер'єром приміщення.

Без сумнівів, під всі описані вище критерії ідеально підходить лінолеум. Він гарний, практичний, стійкий до механічних пошкоджень і навантажень, а також легко піддається очищенню. Варто зазначити, що сьогодні в продажу представлено ​безліч різновидів лінолеуму. Тому якщо ви відповідально поставитеся до його вибору, то куплений вами матеріал зможе радувати вас в повній мірі.

У цій статті ми розповімо вам про те, на які аспекти слід звернути увагу при виборі такого підлогового покриття, як лінолеум.

Який лінолеум краще підійде для кухні: натуральний або синтетичний?

Залежно від способу і особливостей виробництва лінолеум ділять на натуральний і синтетичний. Натуральний вид підлогового покриття так називається неспроста, адже при його виготовленні використовуються лише повністю натуральні матеріали, такі як лляне масло, деревна крихта, смоли і натуральні пігменти. В якості основи при його виробництві застосовуються також натуральні тканинні матеріали.

Важливо відзначити, що за своїми експлуатаційними якостями, а також престижу натуральний лінолеум практично нічим не поступається паркетній дошці або ж підлоговому покриттю з пробки. Це неймовірно стійкий, міцний, довговічний, а найголовніше - повністю екологічно чистий і безпечний матеріал. До того ж він забезпечує прекрасну тепло і звукоізоляцію і його термін експлікації може досягати 20 років. Єдиний недолік, яким володіє цей матеріал - це його досить висока ціна, яку можна порівняти з вартістю того ж паркету.

Зовсім інша справа - синтетичний лінолеум. Він створюється з полівінілхлориду і є менш престижним і довговічним матеріалом, ніж натуральний вигляд цього підлогового покриття. Проте саме він вважається найбільш популярним варіантом, в першу чергу завдяки своїй низькій і доступній для пересічного покупця ціні. Крім того, такий матеріал відрізняється великою кількістю варіантів забарвлення, він може копіювати зовнішній вигляд інших підлогових покриттів: плитки, ламінату або паркету.

Звичайно, який саме вид лінолеуму вибирати - натуральний або синтетичний залежить виключно від ваших уподобань, а також фінансових можливостей.

Який клас зносостійкості лінолеуму вибрати для кухні?

Важливо відзначити, що кожен вид підлогового покриття, в тому числі і лінолеум, має свою кваліфікацію, що визначає ступінь його зносостійкості. Клас продукту позначається двома цифрами. Перша з них свідчить про призначення матеріалу. Так, якщо клас лінолеуму починається з цифри 2, то це говорить про те, що він призначений для житлових приміщень: квартир, будинків, котеджів. А коли перша цифра - 3, то це означає, що лінолеум підходить для застосування в комерційних установах і будинках адміністративного типу, наприклад, офісах, торгово-розважальних комплексах, міських адміністраціях.

Друга цифра свідчить про те, наскільки високе навантаження здатний витримувати даний вид підлогового покриття. Чим вона більша, тим міцніший, надійніший і довговічніший буде матеріал. З огляду на той факт, що кухня в будинку або квартирі є місцем, на яке припадає досить високе навантаження, то бажано купувати побутовий лінолеум 23 класу. Хоча деякі фахівці рекомендують віддавати перевагу все ж напівкомерційного варіанту 31 або 32 класу. Найголовніше, щоб він не мав запаху.

Який колір лінолеуму вибрати для кухні?

Вибір кольору для лінолеуму є більшою мірою суб'єктивним питанням, адже у кожної людини є власні вподобання і смаки. Проте при виборі підлогового покриття для кухні слід дотримуватися певних рекомендацій. Важливо пам'ятати, що кухня - це саме те місце, де ми готуємо їжу, а отже приміщення буде піддано забрудненню. Бризки масла і киплячого жиру з плити, потьоки води і частинки їжі, які потрапляють на підлогу, є звичним явищем для такого типу приміщення.

Виходячи з цього, важливо підібрати такий колір лінолеуму, щоб на ньому були непомітними або як мінімум не виділялися різні забруднення. Занадто світлий колір підлогового покриття - це не найкраще рішення для кухні. А ось класичні варіанти темних тонів, наприклад, що імітують структуру дерева або зовнішній вигляд керамічної плитки виглядатимуть просто чудово.

Також експерти рекомендують підбирати лінолеум для кухні таким чином, щоб в ньому комбінувалося кілька відтінків кольору. Ця особливість дозволить йому виглядати не тільки привабливо і цікаво, але і «заховати» різні забруднення.

Яким виробникам лінолеуму для кухні варто віддати перевагу?

Сьогодні якісний, стильний і доступний лінолеум виробляють багато українських, а також зарубіжні бренди. Важливо відзначити, що сучасні вітчизняні виробники змогли істотно підвищити якість своєї продукції, завдяки чому вона практично нічим не поступається продуктам відомих європейських марок.

На сайті нашого інтернет-магазину «Контракт Пол» ви зможете знайти широкий вибір лінолеуму для кухні від таких брендів-виробників, як:

  • Grabo;
  • IVC;
  • Beauflor;
  • Синтерос;
  • Vinisin;
  • Juteks і багатьох інших.

При виборі виробника слід звертати увагу на багато аспектів, в тому числі такі, як:

  1. Тривалість роботи компанії. Чим довше продукція певного бренду представлена ​​на ринку, тим більша ймовірність, що ви отримаєте по-справжньому якісний, надійний і довговічний товар.
  2. Відгуки інших клієнтів і покупців. Багато інтернет-майданчики, в тому числі і наш інтернет-магазин «Контракт Пол» пропонують залишати коментарі про отриманомий продукт або ж його виробника. Почитавши подібні відгуки, ви зможете скласти об'єктивну думку про якість підлогового покриття.
  3. Наявність сертифікатів якості. Хороший виробник створює продукцію, яка відповідатиме міжнародним сертифікатам і державним стандартам якості.
  4. Розташування заводів і ступінь їх оснащення. Виробничі потужності бренду можуть перебувати як в країні, якій він належить, так і за кордоном. Також важливо, на якому саме обладнанні створюється лінолеум (великий плюс, якщо це технічне оснащення від європейських брендів-виробників).