Як вибрати лінолеум для офісу?

Как выбрать линолеум для офиса?
20 Вересня 2018
  •  
  •  5646
Рубрика:Лінолеум

Вибираючи підлогове покриття для офісу, варто віддати перевагу якісному підлозі, який прослужить своєму власникові не один рік. Крім того, потрібно звернути увагу на параметри матеріалу, наприклад, показники звукоізоляції. Найчастіше власники офісних центрів воліють лінолеум, так як він максимально міцний і при цьому недорогий.

Як вибрати лінолеум для офісу: на що звернути увагу?

Сучасний ринок пропонує кілька типів статі: комерційний, напівкомерційний лінолеум і побутової. Так як офіс - це приміщення з великою прохідністю, то варто віддати перевагу тільки першого виду лінолеуму. Покриття комерційного типу набагато міцніше побутового, а також здатне впоратися навіть з великими механічними навантаженнями. До складу такого статі частіше входить корунд, завдяки якому вдається значно збільшити показники зносостійкості матеріалу.

Вибираючи покриття, варто враховувати й інші показники, наприклад, & nbsp; товщину захисного шару. Справа в тому, що маленький захисний шар набагато швидше протреться і покриття стане візуально непривабливим. Саме тому краще зупинитися на & nbsp; вище середніх показників, але не нижче 0,4 мм. Крім того, варто звернути увагу на класифікацію статі по горючості. Так як в офісному приміщенні знаходиться багато людей, то краще вибрати найбільш безпечне покриття з мінімальними показниками горючості.

Види лінолеуму: який краще?

Практично всі відомі виробники з Європи і України пропонують для своїх покупців лінолеум двох типів. Йдеться про:

  1. гетерогенний. Особливість покриття полягає в тому, що воно складається з декількох шарів. За таким підлогою дуже легко доглядати, так як він очищається за допомогою пилососа і звичайної вологої губки.
  2. гомогенний. До складу гомогенного лінолеуму входять спеціальні гранули з полівінілхлориду, а також вапно і безпечні барвники. Головна перевага цього покриття полягає тому, що воно досить міцне і завдяки цьому має тривалим терміном експлуатації.
 Вибираючи між цими двома типами лінолеуму, слід враховувати особливості приміщення, де покриття буде монтуватися. Для офісів з високими показниками прохідності краще придбати гетерогенний підлогу, так як у нього вище показники зносостійкості. Навіть якщо верхній шар почне стиратися, то це не відіб'ється на малюнку покриття, адже декоративний шар захищений шаром полівінілхлориду.

    Колір має значення

    Не менш важливим аспектом при виборі лінолеуму для офісного приміщення є його забарвлення. Незважаючи на наявність великого асортименту покриттів різних тонів і дизайну не варто встановлювати в офісному приміщенні підлогу світлого кольору. На такому лінолеумі буде помітна будь-який бруд, що буде негативно впливати на рівень престижу підприємства.