Чи можна стелити лінолеум у ванній

Можно ли стелить линолеум в ванной?
25 Жовтня 2018
  •  
  •  8526
Рубрика:Лінолеум

Лінолеум - універсальне покриття, яке досить непогано справляється з сильними навантаженнями. Завдяки своїй підвищеної зносостійкості даний тип статі можна монтувати Не тільки в житлових будинках або квартирах, але і на комерційних підприємствах (в тому числі на території заводів і складських приміщень). Але чи доречно встановлювати підлогове покриття, створене з полімерних матеріалів, в приміщеннях з підвищеним рівнем вологи, наприклад, у ванній?

Читайте також: Види лінолеуму за складом - натуральний лінолеум і ПВХ

Лінолеум у ванній кімнаті: всі за і проти

Вибір статі для ванної кімнати - непросте завдання, адже покриття повинне мати привабливий зовнішній вигляд, бути безпечним і при цьому НЕ деформуватися при контакті з водою. Лінолеум - володіє НЕ усіма перерахованими якостями, але все ж гідний кандидат для такого завдання. З вагомих плюсів установки такого статі можна назвати такі, як:

  1. Помірна ціна. Навіть при виборі дорого лінолеуму він обійдеться своєму власникові значно дешевше, ніж, наприклад, граніт.
  2. Стійкість до вологи і воді. Такий матеріал НЕ пропускає воду (навіть за умови скупчення рідини на поверхні покриття в течение тривало часу, його зовнішній вигляд абсолютно не зміниться).
  3. Простий догляд. Для очищення підлогу досить витерти вологою губкою або ж виконати прибирання за допомогою пилососа.
  4. Швидкий монтаж. Порівнюючи лінолеум з керамічною плиткою, явною перевагою є проста установка, яка виконується протягом декількох годин. Якщо ж говорити про недоліки, то всі вони досить спірні, так як найчастіше вирішуються дуже просто - покупкою більш дорогого покриття.
Йдеться про такі мінуси, як:
  • Слизька поверхня. Так, дійсно бюджетні види лінолеуму при попаданні води стають слизько і небезопасними, але в продажу можна легко знайти моделі статі з анти-ковзаючим ефектом.
  • скупчення вологи під підлогою. Цвіль і грибок виникають тільки за умови, що під покриттям накопичується велика кількість вологи, а значить, процес установки був виконаний неправильно.

Який вибрати лінолеум для ванної кімнати і як його монтувати?

Головне на що варто Зверніть увагу - це показники зносостійкості. Якщо ви НЕ хочете міняти покриття щороку, то краще за все віддати перевагу комерційним або ж напівкомерційний лінолеуму, так як такі вироби можуть витримувати сильні навантаження. Крім того, варто підбирати лінолеум, в якому є утеплювальній підкладки, адже вона служить відмінною середовищем для появи грибка і цвілі.

Читайте також: Поради дизайнерів: який колір лінолеуму вибрати?

Перше, що потрібно зробити під час монтажу - це видалити попереднє покриття для підлоги. Вкрай важливо щоб підстава була рівним і чистим. Тільки після цього вам потрібно виконати підрізування покриття, залишаючи при цьому мінімальний зазор. Бажано залишити матеріал на добу, щоб прийняв свою природну форму. Після цього можна починати приклеювати лінолеум до основи.