Чи можна укладати новий лінолеум на старий?

Можно ли укладывать новый линолеум на старый?
18 Серпня 2018
  •  
  •  8540
Рубрика:Лінолеум

Стару підлогу замінюють новим, як правило, тільки під час капітального ремонту. І вкладені в нього кошти можна вважати інвестиціями, тому так важливо не тільки вибрати зовні привабливе, зносостійке покриття для підлоги, але і виконати його монтаж за всіма правилами. Найчастіше питання, з яким звертаються до фахівців: «Чи можна укладати новий лінолеум на старий?» «Так», впевнено відповідають експерти, уточнюючи при цьому, що старий повинен відповідати певним умовам.

Укладання лінолеуму на покриття б/у: можна чи не можна?

Перед монтажем покриття з'ясуйте, в якому стані знаходиться колишнє. Вирішальне значення тут має аж ніяк не ступінь зносу робочого шару з ПВХ, а цілісність підкладки та скловолокна (базового шару), що виконує армуючу функцію. Наприклад, наявність тріщин не є перешкодою. Однак ваш новий підлогу прийде в непридатність дуже швидко, якщо постелити його на б/у лінолеум з дірками і іншими дефектами.

Демонтувати доведеться також покриття зі слідами викривлення. Таке трапляється, якщо спочатку воно було постелено без використання клейових складів. Не варто укладати лінолеум на стару підлогу, на якому помітні сліди присутності пліснявого грибка.

Плюси і мінуси монтажу на старе покриття

Серед переваг такого варіанту слід назвати:

  • економію часу (на демонтаж та інші види підготовчих робіт);
  • можливість поліпшити теплоізоляцію;
  • подвійний шар матеріалу має підвищену здатність гасити звуки (кроків);
  • відсутність великої кількості пилу, сміття, бруду під час виконання робіт;
  • суттєва економія коштів (немає необхідності купувати і встановлювати підкладку).

Є тут і мінуси. Наприклад, недостатня підготовка основи часто є причиною того, що нова підлога задовго до настання чергового ремонту буде являти собою хвилясту поверхню. Всім, для кого питання, чи можна стелити новий лінолеум на колишнє покриття є актуальним, слід знати, що фахівці допускають таку можливість.

Однак вони рекомендують спочатку демонтувати лінолеум і зайнятися (в разі необхідності) вирівнюванням ребристості, шорсткостей, інших дефектів бетонної основи і тільки після цього можна повернути на колишнє місце старий, а поверх нього постелити новий матеріал. Це дозволить поліпшити шумоізоляцію і зробить ваші