Відмінності комерційного і напівкомерційного лінолеуму

Отличия коммерческого и полукоммерческого линолеума
16 Січня 2019
  •  
  •  7142
Рубрика:Лінолеум

Існують три основні види лінолеуму:

  • комерційний;
  • напівкомерційний;
  • побутової.
Читайте також: Підлога під лінолеум

Як вибрати правильно?

Кожен вид лінолеуму призначений для певних типів приміщень. Найбільш дешевий варіант - побутовий лінолеум. Він використовується для житлових приміщень з низькою прохідністю. За допомогою такого матеріалу можна зробити стильне, комфортне і практичне підлогове покриття в житлових кімнатах. Побутовий лінолеум не призначений для великих навантажень і не підходить для поєднання з системою теплої підлоги. Для громадських приміщень необхідно використовувати комерційний або напівкомерційний лінолеум.

Читайте також: Що таке лінолеум? Класи застосування лінолеуму

Комерційний лінолеум

Такий лінолеум ще часто називають промисловим. Цей вид підлогового покриття має найбільш високу зносостійкість і довговічністю. За своїми характеристиками матеріал не поступається дорогому паркету, керамічної або мармурової плитки. Комерційний лінолеум відмінно переносить великі навантаження, тому його застосовують в громадських місцях з найбільш високим рівнем прохідності. Промисловий лінолеум можна використовувати в офісних, комерційних і медичних будівлях, у виставкових залах, спортивних клубах і т.д.

Таке покриття має високу міцність, ефектними декоративними властивостями, забезпечує безпеку, не ковзає і не піддається загоряння. У продажу є різні варіанти дизайнерського оформлення лінолеуму комерційного типу. Для укладання покриття слід використовувати клей, який підходить для цієї групи матеріалів. Ви можете підібрати хороший клей разом з консультантом з магазину. Комерційний лінолеум підходить для поєднання з теплими підлогами.

Читайте також: Види лінолеуму: гомогенний і гетерогенний. Ширини лінолеуму

Напівкомерційний лінолеум

Цей вид підлогового покриття стали виробляти відносно недавно. Матеріал являє собою щось середнє між промисловим і побутовим лінолеумом, відноситься до середнього цінового сегменту. Напівкомерційний лінолеум призначений для громадських приміщень із середніми показниками прохідності. Також його можна використовувати для житлових кімнат.

Напівкомерційний лінолеум не підходить для кімнат, які мають вихід на вулицю. Даний варіант покриття підходить для невеликих офісів, зимових оранжерей, прихожих, кухонь, лікарняних палат. Матеріал дозволяється поєднувати з теплою підлогою, але для цієї мети краще вибирати гомогенний тип напівкомерційного лінолеуму.