Що таке стабільність паркетної дошки?

Что такое стабильность паркетной доски?
6 Листопада 2018
  •  
  •  4012

Вибираючи паркетну дошку, в першу чергу, ми звертаємо увагу на її зовнішній вигляд. Звичайно, підлогове покриття повинне добре поєднуватися з іншими оздоблювальними матеріалами, а також меблевим гарнітуром і декоративними елементами. Але не менш важливим є і якість підлоги, адже міняти паркет щороку - справа дуже затратна. Тому приділити увагу варто і характеристикам покриття, від яких безпосередньо залежить його експлуатаційний термін.

Читайте також:Паркетна дошка якої фірми краще?

Стабільність паркетної дошки: що це?

Найбільш вагомим і важливим показниками будь-якого дерев'яної підлоги є стабільність. Цей параметр демонструє нам те, наскільки добре паркетна дошка справляється з навантаженнями за фіксовану кількість часу. При цьому вплив на покриття виявляється досить сильне, завдяки чому вдається точно встановити, в будь-саме умовах може використовуватися той чи інший паркет без втрати своїх первісних характеристик.

На жаль, на сьогоднішній день немає ніякого пристрою, яке змогло б точно визначити показники стабільності. Тому покладатися можна лише на інформацію, яку вказує виробник, а також на думку досвідчених майстрів, які працюють з дерев'яними покриттями.

Характеристики стабільності

Стабільність - це вкрай важливий показник, адже завдяки йому можна дізнатися, наскільки обрана вами паркетна дошка стійка до зовнішніх чинників. Спираючись на цей показник, кожна людина може вибрати стать, який прослужить йому довгі роки і протягом усього часу, не втративши своїх зовнішніх якостей.

Говорячи про характеристики стабільності дерев'яного підлогового покриття, хотілося б відзначити найбільш значущі з них. Йдеться про:

  1. Твердості. Ця характеристика демонструє, наскільки добре підлогу зможе впоратися з механічними діями. Якщо матеріал твердіше, то більше шансів, що після сильного удару він не постраждає.
  2. Типе розпилу. Після тривалих досліджень було доведено, що той паркет, в процесі виготовлення якого деревину обробляли шляхом використання методу радіального розпилу, буде більш міцним. Справа в тому, що планка проходить уздовж волокон деревини, що дозволяє їм зберегти зв'язок.
  3. Стан замків. Якісна обробка замкових з'єднань гарантує більш тривалий експлуатаційний термін виробу. Адже саме через щілини між дошками може просочитися вода, яка здатна завдати серйозної шкоди деревині.
  4. призначен захисного шару. Паркетна дошка обробляється двома способами - лаком або маслом. У першому випадку підлогу виглядає привабливіше, дорожче, але лак не здатний захистити підлогу від зайвої вологи. У той же час покриті маслом дошки зовні не так привабливі, але при цьому їх захисний шар дозволяє захистити покриття від води.
Читайте також: Як чистити паркетну дошку?

Схожі публікації