Як чистити паркетну дошку?

Как чистить паркетную доску?
6 Лютого 2018
  •  
  •  8698

Паркетна дошка вважається популярним покриттям підлоги сьогодні. Її переваги - міцність, а також неповторний декоративний ефект. Однак багато хто не знає, що привабливий зовнішній вигляд дерев'яного покриття залежить від дбайливої ​​експлуатації і правильного догляду за ним.

Усунення забруднень

Паркетна дошка - це натуральна деревина, тому її головні вороги:

  • грубі щітки і металеві інструменти для чищення;
  • підвищена вологість;
  • абразивні засоби для очищення.

Все це в процесі збирання слід виключити. Ідеальний варіант для «безпечного» очищення пилу з підлоги з цього матеріалу - це прибирання класичним пилососом з м'якою щіткою. Однак часто буває, що на покритті з'являються більш в'їдаються плями або невеликі розлучення, які можна усунути тільки за допомогою вологого прибирання. В цьому випадку потрібно дотримуватися наступних рекомендацій:

  1. Мити підлогу необхідно злегка вологою ганчіркою (дуже добре вичавленої).
  2. Усувати забруднення можна за допомогою м'яких тканин, краще на натуральній основі. Губки, мочалки теж можуть стати в нагоді. Слідкуйте, щоб на їх поверхнях були відсутні вставки з жорсткої тканиною для чищення.
  3. Якщо на паркетної дошки є тріщини або западини, тоді вологе прибирання скасовується, так як вона може тільки запустити процес гниття і остаточно зіпсувати покриття. В цьому випадку необхідно за допомогою дроту витягти бруд з щілини, а потім замазати її за допомогою спецзасобів (наприклад, замазка з столярного клею і деревної тирси). Щоб остаточно не пошкодити покриття, рекомендується в цих випадках замовляти професійну реставрацію.
  4. Мити гарячою водою не можна.
  5. Часте миття такого статі - не рекомендується. Для підтримки чистоти можна протирати його ганчіркою, змоченою в розчин з холодної води і гліцерину. Рецепт приготування такого засобу: 1 ст. л. гліцерину на 200 мл води.
  6. Щоб захистити паркетну дошку від впливу «водних процедур» під час чистки, слід періодично покривати матеріал засобами, відразливими воду.
  7. Якщо вам потрібно очистити підлогове покриття від слідів взуття, харчових забруднень або навіть будь-яких хімікатів, тоді необхідно придбати спецзасоби для паркетної дошки. Якщо дотримуватися інструкцій, то вдасться позбутися від будь-яких в'їдаються забруднень.

Інструменти для чищення

Отже, для очищення поверхні вам знадобляться:

  • ганчірки з мікрофібри (прекрасно вбирають вологу, не дають їй просочитися на паркетну дошку);
  • щіточки з м'яким ворсом;
  • пилосос (для сухого чищення).

Засоби для чищення

Спецзасоби можна знайти в будівельних магазинах або відділах побутової хімії. На них повинна бути спеціальна позначка «для прибирання паркетної дошки». Що стосується виведення плям, то для цього можна там же знайти підходяще речовина. Воно продається тільки в рідкому вигляді. Порошкові засоби для паркету не підходять, так як можуть його подряпати.

Зверніть увагу на те, що забруднення можна не тільки усувати, а й попереджати їх негативний вплив. Якщо чисту суху паркетну дошку (або нову) обробити спеціальними воском або полиролями, то бруд, пил і інший сміття не в'їдатиметься, а буде залишатися на поверхні. Пило і вологовідштовхувальні склади, допоможуть видаляти забруднення будь-якої складності без зусиль.

Про варіанти чистки паркету

Крім сухого та вологого чищення, яку розглядали раніше, варто згадати і про професійну. Щодня можна підтримувати чистоту самостійно, проте для генерального прибирання можна скористатися послугами професіоналів.

Товари беруть участь в огляді

Паркетная доска Grabo Eminence
Паркетная доска Tarkett Performance Fashion
Паркетная доска Tarkett Salsa Art
в наявності
Паркетная доска Parador TrendTime 4