Як укладається паркетна дошка?

Как укладывается паркетная доска?
12 Квітня 2018
  •  
  •  3802

Монтаж паркетної дошки - це завдання, впоратися з якою зможе не тільки професіонал, але і людина, яка раніше не мав досвіду в проведенні таких робіт. Для цього потрібно лише підготувати відповідний набір інструментів, а також чітко слідувати інструкції. Майстри виконують укладання досить швидко і у них йде на це всього кілька годин (в залежності від розміру приміщення). Любителю ж може знадобитися трохи більше часу, але ж набагато приємніше виконувати роботу з облаштування свого будинку самостійно.

Паркетна дошка: особливості

Паркетна дошка - це підлогове покриття, виготовлене з натуральної деревини. В процесі виробництва планки з різних сортів дерева склеюються один з одним. Для того щоб продовжити термін експлуатації підлоги його покривають спеціальним захисним шаром. Це може бути лак або ж маслений розчин.

Крім того, даний тип підлоги не потребує проведення складних і тривалих монтажних робіт. Потрібно лише дотримуватися деякі рекомендації і використовувати всі необхідні інструменти. Пропонуємо вам ознайомитися з технологією монтажу більш докладно.

Читайте також: Як підготувати підлогу під укладання паркетної дошки?

Як виконати установку паркетної дошки?

Процес з'єднання дощок відбувається за рахунок наявності замкової системи. На краях кожного виробу знаходиться шип і паз, які забезпечують щільне і міцне скріплення. Монтаж покриття для підлоги буде складатися з декількох етапів, а саме:

  1. Підготовка підстави . Саме від цього процесу залежить, наскільки довго покриття прослужить своєму власникові. Перше і головне правило - це наявність перепадів підстави не більше 3 мм. Якщо ж показник значно вище даної позначки, то варто вирівняти чорнову підлогу за допомогою спеціальних сухих сумішей. Крім того, укладання можна проводити лише за умови, що вологість не перевищує 3%. При більш високих показниках потрібно використовувати пароізоляційні плівки.
  2. Установка підкладки. Монтаж підкладки є обов'язковим, так як даний матеріал не тільки згладжує невеликі нерівності, але і виступає в ролі гідроізоляції. Також вона створює амортизаційний шар і підвищує показники теплоізоляції.
  3. Монтаж підлогового покриття. Перша дошка підлоги встановлюється на відстані від 6 до 12 мм (від поверхні стіни). Друга підбивається до першої за допомогою невеликого бруска. Як правило, в кінці ряду потрібно підрізування матеріалу. За правилами відрізний шматок потрібно використовувати в якості першої дошки в наступному ряду. Для того щоб дотримуватися однакову відстань між стіною і покриттям слід використовувати спейсери або ж клини.
Читайте також: Що таке плаваюча укладання паркетної дошки?

Що ще потрібно знати про монтаж паркетної дошки?

Існує кілька видів монтажу паркетної підлоги - клейовий і плаваючий. У першому випадку під час установки необхідно покриватися дошки і основу спеціальним клеєм. Після завершення процесу в цілому шви закриваються акриловим герметиком або ж коркової крихтою. При використанні плаваючого способу - дошки тримаються тільки завдяки замковій системі. Але можливо додатково змащувати краю підлогового покриття клеєм. В незалежності від обраного способу установки під час роботи вам будуть потрібні деякі інструменти, а саме:

  • рулетка;
  • брусок;
  • спейсери;
  • кутник;
  • ножівка по дереву;
  • перфоратор;
  • електролобзик;
  • олівець;
  • стусло (якщо покриття монтується під кутом).

Товари беруть участь в огляді

Паркетная доска Grabo Viking
Паркетная доска Grabo Eminence
Паркетная доска Tarkett Tango Art
в наявності
Паркетная доска Parador TrendTime 4