Як укладати терасну дошку?

Как укладывать террасную доску?
1 Лютого 2018
  •  
  •  12142

При виборі покриття для вулиці вибір падає, як правило, на терасну дошку. Це безпечний матеріал, який виготовляється з натуральних компонентів. При правильному монтажі та догляді така підлога служить своєму власникові довгі роки, не дивлячись на те, що він постійно піддається атмосферних впливів.

Що таке терасна дошка?

Це покриття, яке призначене для терас. Такий виріб монтується на відкритій місцевості і на відміну від дошки для підлоги, призначеної для закритих приміщень, володіє більш високими технічними властивостями. Йдеться про такі параметри, як:

  • міцність - терасна дошка не повинна «боятися» частих, сильних навантажень;
  • довговічність - покриття повинне служити тривалий час, тому воно виготовляється з міцних сортів деревини, наприклад, дуба або модрини;
  • надійність - при використанні покриття піддається різним впливам, в тому числі таким, як зміна температур, рясна волога, а також пряме попадання ультрафіолетових променів.

Так само для виготовлення терасної дошки використовують ті ж матеріали, що і при створенні підлогових покриттів для дому або офісу. Але при використанні деревини більш м'яких сортів дерева, наприклад, сосни, терасну дошку потрібно додатково обробляти захисним шаром на виробництві та періодично під час експлуатації.

Як правильно укладати терасну дошку?

Перший етап монтажу - це підготовка. Починати її слід за кілька днів до того, як планується установка терасної дошки. Врахуйте, що мінімально допустима температура при монтажі даного матеріалу складає +5 градусів за Цельсієм. Виріб потрібно позбавити від пакувального матеріалу і помістити на 48 годин на відкриту поверхню. Таким чином, покриття адаптується до тих умов, де воно буде в подальшому використовуватися. Якщо в цей період йдуть дощі, то матеріал потрібно помістити під навіс.

Підготовчий етап починається з облаштування підстави. Саме від цього залежить, як довго буде служити терасна дошка, а також як вона буде виглядати в цілому. Так само потрібно виконати вирівнювання і ущільнення грунту. Згодом встановлюється спеціальна армована сітка і опорні лаги.

Способи установки

Є два методи установки терасної дошки, а саме відкритий і закритий. Перед початком процесу монтажу варто вибрати якийсь саме підійде для вас. Їх відмінністю є те, що при відкритому варіанті всі елементи кріплення, а саме верхня частина шурупів будуть розташовуватися зверху настилу, тобто вони будуть помітні. При закритому методі ніяких деталей не буде видно, так як вони будуть перебувати під настилом (але потрібно спеціальне кріплення «кліпса»).

Варто відзначити, що в будь-якому з цих випадків під час установки вам будуть потрібні деякі інструменти, а саме:

  • пила;
  • викрутка;
  • метр;
  • дриль;
  • шуроповерт;
  • рівень.

Процес установки виробу

Найпершу терасну дошку ви повинні встановлювати на опорна підстава на відстані 1,5 см від стіни. Далі із застосуванням викрутки необхідно приєднати спеціальний механізм кріплення «твін» саморізами до бруска (при цьому кут нахилу повинен бути рівно 45 градусів), а також до самої дошки. Друга дошка розміщується на відстані близько 4-7 мм (застосовуючи спеціальні спейсера).

Як тільки вона буде покладена на підставі, її слід притиснути щільно до бруска зверху. За допомогою гумового молотка необхідно вбити дошку до упору (для цього наносите не люті удари по всій довжині вироби). Всі інші дошки встановлюються аналогічно другий, за винятком останньої, яка монтується так само, як і перша.

Товари беруть участь в огляді

Террасная доска из Лиственницы
Схожі публікації