Різні типи підкладок під ламінат - плюси і мінуси

Различные типы подложек под ламинат - плюсы и минусы
14 Серпня 2018
  •  
  •  5661

При виборі підлогового покриття багато покупців віддають перевагу виробам з натуральних матеріалів. За популярністю серед всіх типів полів лідирує ламінат. Справа в тому, що він довговічний, має привабливий дизайн і при цьому легко і швидко монтується. Але якщо ви хочете, щоб підлогове покриття такого типу прослужило вам жоден рік, то необхідно правильно підібрати підкладку.

Навіщо потрібна підкладка?

Укладання ламінату дозволяє зробити приміщення більш привабливим з точки зору дизайну, а також комфортним і затишним. Крім того, такий вид статі дозволяє створити оптимальну звукоізоляцію, усунути незначні нерівності, а також забезпечити додаткову теплоізоляцію. І досягається такий ефект саме завдяки застосуванню підкладки.

Адже створена зі спеціального матеріалу, вона значно знижує навантаження, а також зменшує тертя, яке виникає між підставою і покриттям підлоги. Крім того, підкладка захищає підлогу від впливу вологи безпосередньо на декоративний шар вироби.

Види підкладки: їх переваги та недоліки

На сучасному ринку представлено безліч варіантів підкладок під ламінат, кожен з яких має свої особливості. Але найбільш популярними є:

  1. Пробка. Це найбільш дорогий вид підкладки, який виробляється шляхом пресування крихти кори дуба. Виріб може бути як повністю натуральним, так і мати в своєму складі синтетичні матеріали, наприклад, гуму. Головними перевагами є відмінна звуко- і теплоізоляція, а також найкращі показники згладжування нерівностей. Але пробка має й вагомий мінус, а саме боязнь вологи і неможливість монтажу на систему теплої підлоги.
  2. Пінополістирол. Найчастіше складається з декількох шарів, а саме пінополістиролу і фольги. Основними достоїнствами вироби є його невисока ціна, простий монтаж, а також можливість установки на систему теплої підлоги. При тривалому використанні пінополістирол може втрачати свою первісну форму, що і є головним мінусом цього типу підкладки.
  3. Пенополіетилен. Буває різних видів, так як матеріал відрізняється типом спінювання. Вважається, що пінополіетилен - це найбільш бюджетний вид підкладки. Виріб володіє відмінними показниками вологопоглинання, тому ідеально підійде для таких приміщень, як кухня або ванна кімната. До найбільш вагомих недоліків варто віднести маленький термін використання, боязнь сонячних променів і швидку втрату первісної форми.

В якості висновку хотілося б відзначити, що при виборі положки потрібно враховувати не тільки вартість виробу, але і призначення приміщення, де вона буде монтуватися. Доцільно використовувати кілька видів матеріалу виходячи з особливостей кімнати.

Схожі публікації