Захист ламінату від води

Защита ламината от воды
16 Вересня 2018
  •  
  •  6127

Ламінат - один з найпопулярніших видів підлогового покриття. Він не тільки має безліч переваг, але і випускається в різних колірних гамах і варіантах дизайнах. Але у даного статі є один вагомий недолік - боязнь води. Рясна волога може не тільки зовні пошкодити ламінат, але і проникнути в його структуру. Завдяки деяким методикам, можливо захистити свою стать і продовжити його експлуатаційний термін навіть за умови контакту з водою.

Читайте також: Чим і як обробити стики ламінату?

Як вода впливає на ламінат?

Для того щоб максимально правдиво відповісти на це питання варто врахувати, що підлогове покриття даного типу ділиться на класи в залежності від показників зносостійкості. Отже, вплив вологи на підлогу змінюється і завищить в першу чергу від якості ламінату. Якщо розглядати дешевий побутовий клас, то для того, щоб вода проникла в структуру дошки досить невеликої калюжі води. Покриття почне здуватися, на поверхні утворюються бульбашки і в такому випадку ремонт неможливий.

Читайте також: Що робити, якщо ламінат здувся?

У той же час більш якісний дорогий продукт комерційного призначення ( ламінат для офісу ) володіє більш міцним захисним шаром. Щоб зіпсувати такий ламінат вода повинна знаходитися на поверхні протягом тривалого часу. Але варто відзначити, що існує спеціальний водостійкий підлогу, який абсолютно не боїться рясної вологості і води, причому його без проблем можна монтувати не тільки на кухню, а й навіть на території басейну.

Як захистити ламінат від вологи?

Для того щоб захистити своє підлогове покриття від води для початку вам необхідно ретельно підготувати підставу, на яке буде монтуватися ламінат . Поверхня повинна бути ідеально чистою і сухою. Крім того, бажано виміряти рівень вологості для того, щоб відразу розуміти, чи можна в даному приміщенні встановлювати дерев'яну підлогу. Існує кілька способів захистити підлогу на етапі монтажу, мова йде про:

  1. Використанні плівки. Вона стелиться на підставу ще до установки статі. Майстри рекомендують застосовувати такий матеріал в тому випадку, якщо в приміщенні спочатку підвищений рівень вологості, наприклад, якщо знизу перебуває підвал.
  2. Нанесенні клею на паз. Мова йде про спеціальний клейовому складі, який володіє гідроізоляційними властивостями і не дозволить волозі проникати в структуру покриття через шви. Наносити клей необхідно під час монтажу ламінату, акуратно намазуючи його на паз.
  3. Застосуванні воску. Альтернативою клею є просочення, до складу якої входить віск і герметик. Дана суміш наноситься на стики, але з внутрішньої сторони статі. Після використання просочення покриття потрібно ретельно очистити від залишків воску.

Крім того, ламінат можна додатково захистити вже після його установки. Для цього використовується спеціальна плівка, яка наноситься на покриття зверху.

Схожі публікації