Переваги та недоліки килимових покриттів

Преимущества и недостатки ковровых покрытий
16 Червня 2018
  •  
  •  6217

Такий практичний і довговічний варіант облаштування підлоги як рулонне килимове покриття користується у споживачів стабільно високим попитом на протязі останніх років. Для його створення використовуються як натуральні (вовна), так і синтетичні волокна (поліамід, nylon, поліпропілен і поліакріл). Естетичний, м'який на дотик матеріал незамінний там, де є маленькі діти. Але перш, ніж прийняти рішення про його придбання, необхідно розглянути плюси і мінуси ковроліну.

Читайте також: Що таке ковролін? Сфери і класи застосування ковроліну

Він цінується завдяки своїй здатності надавати будь-якому приміщенню, в тому числі офіційному установі затишну домашню атмосферу. Перед покупкою слід переконатися в наявності обов'язкової документації: санітарного, пожежного і добровільного сертифіката відповідності, а також декларації відповідності (ГОСТ Р) на паперові / текстильні покриття для підлоги.

9 важливих переваг рулонних килимових покриттів

  1. У житлових і офісних приміщеннях з килимовими покриттями в повітрі міститься на 40% менше пилу, тому що тут вона не піднімається в повітря і не осідає на меблях. Пилові частинки збираються на поверхні ковроліну, а потім без проблем видаляються за допомогою пилососа. Крім того, в процесі виробництва ковролін проходить спеціальну обробку від пилових кліщів і ін. Шкідливих мікроорганізмів. У будинку стає помітно чистіше, легше дихається, що особливо важливо для алергіків, осіб, які страждають на бронхіальну астму.
  2. Обов'язкова протипожежна обробка матеріалу. Наприклад, поліамід (він маркується позначкою В2) в разі загоряння лише оплавітся і буде повільно тліти, перешкоджаючи поширенню полум'я.
  3. Матеріал відрізняється оптимальним шумопоглощением, що є актуальним для всіх, хто проживає в панельних будинках.
  4. Завдяки грязеотталкивающей обробці забруднення не проникають всередину, залишаючись на поверхні волокон.
  5. Настил не стирається, не вицвітає, витримує значні навантаження.
  6. Чудово утримує тепло.
  7. Його можна постелити на лінолеум, на паркет і навіть на бетон. Особлива підготовки статі при цьому не потрібно.
  8. Безпрецедентне різноманітність варіантів з друкованим малюнків, що відрізняються по дизайну, колірній палітрі.
  9. Великий термін експлуатації.

Недоліки килимових покриттів:

  1. На виробі можуть залишатися сліди / вм'ятини від предметів меблів.
  2. Не варто купувати покриття в будинок, де є Гладкошерстий кішка або собака (наприклад, такса), оскільки вичистити натуральну шерсть тварин з рулонного килима практично неможливо.
  3. На відміну від надійного поліаміду виробів з поліпропілену здатні не просто прогорати наскрізь, але і виділяти в повітря масу отруйних речовин.
  4. Необхідність частого прибирання за допомогою пилососа і хімчистки (щоб позбавити виріб від плям).
  5. Здатність вбирати запахи.
Читайте також: Чим можна чистити ковролін?

Інноваційні технології дозволяють створювати ефектні рулонні килими, відповідні перевагам самих виборчих покупців. Для облаштування житлового приміщення варто звернути увагу на покриття з підкладкою з Фелта. Воно забезпечує оптимальну звукоізоляцію, комфорт при ходьбі, тому що знижується рівень тертя на первинний шар. Ідеальна довжина ворсу - 8-10 мм. Міняти покриття слід не рідше одного разу на десять років.