Як обрати хороший клей для паркету?

Как выбрать хороший клей для паркета?
21 Січня 2019
  •  
  •  9238

Паркет - неймовірно популярний у всьому світі вид підлогового покриття, що відрізняється гарним зовнішнім виглядом, чудовими експлуатаційними характеристиками і екологічною безпекою. При цьому надійність такої підлоги і термін служби багато в чому будуть залежати від якості клейового складу, використовуваного при його установці.

У цій статті ми розповімо, як обрати дійсно якісний клей для паркету, а також які нюанси варто урахувати при виборі.

Читайте також: Що таке стабільність паркетної дошки?

Якими якостями повинен володіти клейовий склад?

При виборі клею слід звертати увагу на такі фактори, як:

  1. Відсутність усадки після висихання. В іншому випадку паркет може видавати неприємні звуки при ходьбі (наприклад, буде скрипіти).
  2. Тривалий термін служби. Потрібно пам'ятати, що хороша підлога з масивної дошки здатна служити протягом, як мінімум, декількох десятиліть. Тому слід переконатися, що клейовий склад був розрахований на такий тривалий період (інформацію про це ви знайдете на упаковці).
  3. Висока еластичність після застигання. Будь-яке підлогове покриття може розширюватися і звужуватися під впливом коливань температури, тому хороший клей має володіти відповідними показниками еластичності.
  4. Використання мінімальної кількості води (або її відсутність). Виготовлений на водній основі клей в деяких випадках може погіршити якість підлоги, так як волога буде вбиратися в деревину, що неминуче призведе до пошкодження її структури.
  5. Відсутність шкідливих або небезпечних речовин у клейовому складі. Маловідомі і сумнівні виробники намагаються знизити собівартість своєї продукції, додаючи в неї різні синтетичні розчинники низької якості, які при висиханні підлоги можуть випаровуватися і завдавати шкоди здоров'ю людини.

    Читайте також:  Що робити, якщо скрипить паркет?

Як обрати дійсно якісний клей для паркету

По-перше, ми рекомендуємо купувати продукцію виключно від відомих і перевірених виробників, і звертатися до офіційних постачальників даної продукціі. Таким чином, ви зможете бути впевнені в тому, що купуєте якісний товар, а не підробку. По-друге, враховуйте чинники, які були описані в попередніх абзацах.

Крім того, фахівці рекомендують підбирати склеювальні матеріали залежно від умов, за яких буде здійснюватися монтаж підлоги (наприклад, покриття може клеїтися на бетонну стяжку або ж на фанеру).


Схожі публікації