Вибір напрямку при укладанні паркету

Выбор направления при укладке паркета
21 Жовтня 2018
  •  
  •  4574

Паркет - це один з найдорожчих і вишуканих типів підлоги. Адже він зможе прикрасити будь-яке приміщення, зробивши його більш ефектним і затишним. При укладанні паркету важливо не тільки строго дотримуватися всіх правил монтажу, але і вибрати напрямок, в якому ви будете викладати дошки. Адже саме від цього залежить остаточний малюнок, який, безумовно повинен гармоніювати з дизайном вашого приміщення.

Читайте також: Модульний паркет - для чого підходить

Які існують напрямки укладання покриття?

Всього існує три способи влаштування паркету, кожен з яких має свої переваги. Звичайно ж, підбирати його повинен майстер, який займається установкою покриття, адже він знає всі тонкощі такої справи.

Пропонуємо вам ознайомитися з кожним з них:

  1. Паралельно вікнам. Такий монтаж паркету має на увазі, що дошки будуть встановлюватися від однієї довгої стіни до іншої в перпендикулярному напрямку. Тому варто вкрай уважно ставитися до установки, адже світло потраплятиме прямо на стики і всі нерівності будуть видні неозброєним поглядом. Крім того, варто враховувати, що, вибравши такий напрямок монтажу, дощок потрібно значно більше, адже частина матеріалу йде на підрізування. Тому такий спосіб найчастіше використовується для невеликих приміщень, наприклад, коридору.
  2. По діагоналі. Цей спосіб підійде для кімнат зі складною конфігурацією або ж для приміщень з великим метражем. Завдяки цікавому малюнку вдається надати кімнаті свіжості та вишуканості, а також зробити її візуально більшою. Паркет влаштовується строго під кутом в 45 градусів щодо стін. Але, варто враховувати, що на підрізування піде більше 10% відсотків покриття і монтаж повинен виконуватися тільки справжніми професіоналами.
  3. Перпендикулярно вікнам. Підійде для приміщень прямокутної і квадратної форми, але не вузьких (при цьому вікно має розташовуватися на короткій стіні). Це найбільш економічний спосіб монтажу паркету, так як він вимагає мінімальної підрізування і виконується швидко. Завдяки тому, що світло в такому приміщенні буде йти паралельно стиках, вдається приховати всі неточності установки дощок, наприклад, не ідеально рівні стики.
Читайте також: Паркет і паркетна дошка: чи є відмінності?

Як вибрати оптимальний спосіб укладання паркету?

При виборі напрямку вам варто враховувати безліч нюансів, тому часто на допомогу приходять майстри, які будуть проводити монтаж. Перше, на що варто звернути увагу - це розміри і форма приміщення. На другому місці, звичайно ж, знаходиться джерело основного світла, адже саме він стане головним орієнтиром при установці. Також необхідно враховувати складність установки, так як далеко не кожен майстер зможе впоратися зі складними способами, наприклад, діагональним.

Схожі публікації